Träning och hälsa

Träning är något som borde vara obligatoriskt för oss alla, det är lätt att strunta i detta då mycket annat pockar på och vi har svårt att få tiden att räcka till. Att vi skadar oss behöver inte bero på att vi är otränade, men helt klart så kan det ställa till det om olyckan är framme.

Är vi vältränade så klarar sig kroppen bättre och skada kanske inte blir lika stor. Som tur är så finns det duktiga personer som kan hjälpa oss vid skador och liknande och det enda so gäller är att försöka komma igång och börja träna igen efter skada. Lyssna på din läkare, kiropraktiker eller naprapat hur du bäst tränar efter en skada.

Till en början så kanske kortare promenader får räcka för att kroppen ska komma igång. Mycket beror på vilken typ av skada det var och hur pass bra kondition du var i tidigare. Var försiktig och låt kroppen bestämma ditt tempo. Du känner själv oftast hur mycket du orkar pressa dig.

Det viktigaste av allt är att det ska få läka ordentligt och att du kommer i rörelse exakt som tidigare. Se även till att vila mellan varven då våra kroppar även behöver detta för att kunna återställa och göra något av den träning man genomfört.

About

View all posts by