Styrketräning är viktigare än vad du tror

De flesta personer brukar anse att det är viktigt med konditionsträning för att bli av med fett och få en bättre figur.

Det är snarare tvärtom, har du starka muskler får du bättre kondition då musklerna ger mer effekt. Du får även bättre kondition per automatik genom att styrketräna. Dessutom förbättrar du både hållning och välmående. Läs mer på nätet om effekterna av styrketräning.

Viktigt med korrekt kost

Du som redan styrketränar har redan tagit det viktigaste steget. Du kanske har tränat ett tag utan att se något resultat. Det är troligtvis för att du inte progressivt ökar belastningen. Det troligaste är däremot att du äter för dåligt. Musklerna kräver mer energi än vanligt när du har börjat träna. Det är därför viktigt att fylla på med kalorier och protein.

Redskap vid träning

Om du i dagsläget gör allting av vad vi tidigare pratat om korrekt så finns det vissa redskap som kan hjälpa dig i att lyfta mer vikter och således öka din styrka. Ett redskap att rekommendera är lyftarbältet. Det hjälper dig ge ett starkare båltryck vilket bidrar till stabilitet och därmed styrka. Det andra redskapet att rekommendera är dragremmar som kan hjälpa dina handleder att hålla i tyngre vikter.

About

View all posts by