Stockholmsklubbarna i Allsvenskan

I den pågående säsongen av Allsvenskan hittar vi både AIK och Djurgården. Stockholmarna har med andra ord två lag som har chansen att bli svenska mästare denna säsong. Men hur har det egentligen gått för de båda lagen? Är det något av dem som faktiskt har den potential som krävs för att bli vinnare?

Djurgården

Låt oss börja med att titta på Djurgården. De ligger just nu helt okej till men är inte i närheten av något SM-guld om man ska tro på experterna. Efter 21 spelade matcher har de vunnit endast sju och förlorat fem. Resten har de spelat oavgjort. Detta har resulterat i en sjunde placering i tabellen.

Men om vi tar en titt på AIK ser det annorlunda ut. Laget började säsongen med en 0-2 förlust mot IFK Göteborg, men har sedan dess lyckats vända spelet till sin fördel. Efter 21 spelade matcher har de endast förlorat fyra matcher och vunnit hela 12 matcher. Det enda laget som presterat bättre än AIK är förra säsongens vinnare Malmö FF som just nu ligger etta i tabellen. AIK spås dock ha väldigt goda chanser att utmana de svenska mästarna om guldet. Detta ser man bland annat hos bettingexperter där laget ständigt har låga odds gentemot sina motståndare. De lyckades dessutom spela oavgjort mot Malmö FF då de möttes på Malmös hemmaplan den 26 maj. Den 5 oktober möts lagen igen, då på AIKs hemmaplan. Detta är en match som många väntar på med spänning.

Om det blir ett guld till Stockholm återstår att se. Att chansen finns råder det ingen tvekan om, frågan är bara om AIK har vad som krävs för att ta sig hela vägen fram till guldet. Än så länge är det Malmö FF som har övertaget, men mycket kan fortfarande hända innan säsongen är över.