Rågsveds IF

I Stockholms södra förorter har fotbollskulturen alltid varit stark och framträdande. Hagsätra, som dessutom är slutstation för gröna tunnelbanelinjen, är inget undantag i detta fall. I Hagsätra hittar man nämligen Rågsveds IF, som har verksamhet på Hagsätra IP.

Rågsveds IF bildades år 1958 och har under de senaste säsongerna pendlat mellan division 4 och 5 med ett litet gästspel i division 3 där man spenderade säsongen 2009. För närvarande håller laget till i division 5 Stockholm södra där man inlett säsongen på bästa sätt då man för närvarande ligger tvåa i serien, på samma poäng som ledande IFK Tumba FK.

Förutom ett herrlag har Rågsveds IF också ett damlag som spelar i division 4 Stockholm B. Föreningen driver också en ungdomsverksamhet med bland annat en fotbollsskola samt spontanfotboll för alla killar och tjejer som är sugna på att spela lite.