Fotbollssupporters

Vad innebär det egentligen att vara en fotbollssupporter? Först och främst handlar det om att man älskar fotbollen. Fotboll brukar ju kallas för ett internationellt språk som alla kan kommunicera med oavsett vilken del av världen man är från.

Supporters

Det är också mycket det som är charmen med fotbollen – den förbrödrar. Många har så klart också ett eget favoritlag. Vilket fotbollslag man börjar hålla på är något man oftast bestämmer tidigt i livet. Det kan vara en speciell spelare eller fantastiska fans som kickar igång en kärlek till den där speciella klubben. I Sverige är det många som följer Premier League slaviskt och det är inte så konstigt då det är en liga som har det mesta.

De rätta färgerna

Klubbens färger är så gott som heliga. De flesta fans är stolta över sin fotbollsklubb och vill därför självklart visa upp det för alla. Det enklaste sätet att göra det på är genom att bära supporterprodukter så som halsdukar eller tröjor. Om ditt lag inte spelar i Sverige är det enklast att beställa på nätet. Det finns svenska sidor som har ett oerhört stort utbud av supporterprylar. En sådan sida är Supporterprylar, där du finner fotbollströjor för de flesta lag i de större ligorna. Det finns också mycket mer än bara kläder. Kanske vill du avnjuta kafferasten med en kopp med just din klubbs märke på? Eller pryda ditt badrum men handdukar med favoritlagets logo.

Supporters of Germany soccer teamRätt kläder förhöjer stämningen

Det finns en stor mängd supporterprylar att välja på och nog måste man ändå säga att det är stämningshöjande att dra på sig lagets matchtröja, keps och halsduk innan man träffar likasinnade för att heja fram sitt favoritlag när det är dags för match. Oavsett om man är på plats på den arena eller forbollsplan där matchen går av stapeln eller sitter hemma i tv soffan så blir det lite speciellt. Många av oss går till närmaste sportbar för att träffas och ta en öl eller en bit mat till matchen som sedan visas på tv apparater runt om i baren, där kan man vara säker på att träffa på fler supporters även de klädda i sitt lags färger.

Berg- och dalbana

Att vara fotbollssupporter kan många gånger vara en emotionell berg- och dalbana. På SvenskaFans skriver Thomas Green  om hur starka och okontrollerbara känslorna kan vara när favoritlaget står på plan. Raseri växlar till eufori, förtvivlan till hopp, på bara några minuter. Som sann supporter upplever du aldrig några tråkiga matcher som media så ofta rapporterar om. För dig står alltid något väldigt, väldigt viktigt på spel – även om det spelas fulfotboll snarare än det vackra spelet.